Visita a la Basílica del Sacre Coeur

Posted: 17/11/2009 in Ciències Socials en Xarxa
Etiquetes: , ,

En el cim del turó de Montmartre, a 129 metres per damunt del nivell del Sena, trobem l’Església del Sacre Coeur una autèntica joia de París, més pel seu emplaçament privilegiat que per la seva arquitectura, això sí. La seva situació privilegiada la converteix en un dels principals objectius dels visitants de la capital francesa. Des d’època medieval hi havia al turó un gran bisbat benedictí que va ser derruït durant la Revolució francesa –amb el conseqüent guillotinament dels religiosos–. D’aquella edificació només va subsistir l’Església de Saint Pierre de Montmartre, una de les més antigues de la ciutat. La fundació de l’actual temple es deu a un compromís dels catòlics parisencs que van prometre la construcció d’una església expiatòria nacional desprès del trauma i la crisi d’identitat que va suposar la derrota a la guerra contra Prússia el 1871.

Fitxer:Basilica(Paris).JPG

Dissenyada per l’arquitecte Paul Abadie, seguint les instruccions de l’Assemblea Nacional de la Tercera República, la primera pedra va col·locar-se el 1875 i fins 1914 nova ser completada. La consagració eclesiàstica com a Església del Sagrat Cor de Jesús no arribaria fins el final de la Primera Guerra Mundial el 1919.

Fichier:Paul Abadie.jpg

Fichier:Sacre-coeur-paris.jpg

Inspirada en la catedral de Santa Sofia d’Estambul i en Sant Marc de Venècia, pel seu estil imitació del bizantí, l’església del Sacre Coeur, força espectacular, contrasta fortament amb l’estil de les altres esglésies de la ciutat. La basílica, totalment blanca en el seu exterior, consta d’un cos central en forma de creu, un quadrat amb una alta cúpula principal i quatre cúpules secundàries de Mida més petit. Les estàtues eqüestres de Sant Lluís i Joana d’Arc es troben a l’entrada no van ser instal·lades fins el 1927. L’interior del temple, ampli i de gran alçada (100 metres de longitud per 50 metres d’alçada), ofereix una impressió de claredat i permet apreciar la unitat del conjunt. L’impressionant mosaic de l’àbsida està dominat pel color.

Fichier:75-Paris-Funiculaire et Basilique du Sacré-Coeur de Montmartre-ND.JPG

Fichier:Sacre Coeur - Choeur, Abside et Mosaique.jpg

Des de l’esplanada del temple del Sacre Coeur es pot gaudir d’una de les millors vistes de tota la ciutat que trobem en tot París. L’escala s’ha convertit en un punt de trobada del jovent parisenc que a les nits s’arriba allà per a fer el “botellón”. Paral·lelament a aquesta escalinata, trobem les vies d’un funicular força atrotinat que permet baixar des del Sacre Coeur fins a Montmartre.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s